Yugotour: Beograd sa zadnjeg sedišta Yuga

Yugoslavia Points of Interest in Belgrade

Atrakcija za turiste Yugotour je novina u turističkoj ponudi Beograda, gde će posetioci imati priliku da saznaju više o usponu i padu SFRJ, i to sa zadnjeg sedišta Yugo automobila.

yugotour

Lansiranje Yugotour biće obeleženo matineom u nedelju, 31. maja od 17.00, u KC Gradu.

Matineu će prethoditi “Yugo vožnja“. Pozvani su svi vlasnici Yuga da se okupe ispred Muzeja istorije Jugoslavije, 31. maja od 15.00, kako bi zajedno prokrstarili Beogradom i završili u KC Gradu.

Socijalističko nasleđe

– Beograd karakteriše to što je (bio) glavni grad države koja ne postoji već više od dvadeset godina. Svuda u Beogradu možete naći tragove Jugoslavije, od Yugoexport prodavnica do zgrade SIV-a. Posetioci su veoma zainteresovani da saznaju više o Jugoslaviji i Titu, ali teško da postoji bilo koji način da se to uradi u Beogradu. Verujem da postoji izuzetno zabavan i jedinstven način da se vide i otkriju sva mesta koja govore o Jugoslaviji: u Yugu – rekao je osnivač Yugotour-a, Holanđanin Ralph van der Zijden.

U gradovima kao što su Budimpešta i Berlin komunističke ture u trabantu su veoma popularne, ali za Beograd ova vrsta ture je jedinstvena i prva takve vrste.

Yugotour ima za cilj da oživi i sačuva jugoslovensko socijalističko nasleđe, učini ga poznatijim i približi turistima na nesvakidašnji način. Dok krstare gradom u Yugu i posećuju znamenitosti iz doba Jugoslavije, vozač/vodič će pričati o prošlim vremenima na engleskom jeziku.

Source: www.danubeogradu.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.